Praktijkgerichte aanpak

Leren door te doen. Dat kunt u bij LECTRIC verwachten. In al onze trainingen en opleidingen treft u een praktijkgerichte leermethode aan. We bieden nieuwe inzichten en vaardigheden die u direct kunt toepassen in uw eigen werk. U krijgt kennis om organisatievraagstukken te beantwoorden. Professionals begeleiden u in de vertaling van de kennis, inzichten en vaardigheden.

Leren voor werkenden

LECTRIC heeft alle trainingen en opleidingen specifiek ontwikkeld voor de online professional. Dit betekent dat in de trainingen en opleidingen direct de koppeling wordt gelegd met uw eigen werk, wat een sterk effect heeft op het leren van nieuwe kennis en inzichten. Herkenning en toepassing vanuit een bekende omgeving – uw werk – is bewezen effectief. Naast deze directe wisselwerking met uw werk is LECTRIC zich er ook goed van bewust dat leren voor werkenden ook de nodige organisatie vraagt. De planning van iedere opleiding of training is zo georganiseerd in tempo en interval dat u deze altijd goed kunt combineren met werk en privé. Alle randvoorwaarden in de organisatie zijn helemaal ingericht op het opleiden en ontwikkelen van werkenden.

Interactieve bijeenkomsten

LECTRIC biedt u actieve bijeenkomsten. Geen droge theorie, maar actuele cases, waaraan u zelf direct meedoet. Omdat iedereen in de groep ervaring inbrengt, ontstaan er boeiende en leerzame bijeenkomsten. De diversiteit in achtergronden en wisselende ervaringen zijn een verrijking van de leerstof en bieden de mogelijkheid om te leren van elkaar. U gaat aan de slag met cases, u werkt in kleine groepjes oefeningen uit, u ­presenteert en u discussieert. U zult ervaren dat iedere bijeenkomst een enorme impuls biedt, waarmee u met veel energie weer aan de slag gaat in uw eigen werkomgeving.

Praktijkgerichte opdrachten en oefeningen

In de opleidingen wordt gewerkt aan de hand van praktijkopdrachten. U maakt direct een koppeling vanuit de leerstof naar de praktijk. De opdracht heeft meteen toegevoegde waarde voor uw leerproces en biedt ook gelijk waarde voor uw organisatie. Kortom, hiermee snijdt het mes aan twee kanten. LECTRIC begrijpt maar al te goed dat uw leer­proces ook een leerproces is in uw organisatie. Onze praktijkgerichte leer­methode ondersteunt dit volledig.

Online leeromgeving

LECTRIC maakt gebruik van de online leeromgeving e-Connect. Niet alleen vindt u daar de complete informatie met planning, u werkt ook uw opdrachten in deze omgeving uit. De omgeving biedt ruime mogelijk­heden om met uw medecursisten en docent te chatten en om ervaringen te delen en daarmee het leren te activeren buiten de bijeenkomsten. Op e-Connect vindt u ook relevante links en ondersteunende functies, zoals webinars.

Flexibel studeren via e-Learning

Thuis studeren biedt u veel flexibiliteit. Daarom kunt u een groot aantal van onze opleidingen zelfstandig volgen via e-Learning. U gaat dan zelf aan de slag met het toepassen van de theorie in uw eigen praktijk. 
Als u hiervoor kiest, combineert u optimale flexibiliteit met persoonlijke begeleiding op afstand.Onze website maakt gebruik van cookies.