Training Webredactie

Veelzijdig, praktische training voor de webprofessional - 3 dagen


Niveau
Training
Studiebelasting
3 dagen
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag

Als webredacteur of contentmanager dient u tegenwoordig van alle markten thuis te zijn, niet alleen op het gebied van het schrijven voor het web. U heeft ook expertise nodig van onder meer online leesgedrag, SEO, copywriting, usability en social media. Daarom wilt u up-to-date zijn en een sterk contentplan kunnen ontwikkelen. Deze training Webredactie is dé manier om u op praktische wijze te professionaliseren.

Uw resultaat

Na afloop van deze training bent u up-to-date en kunt u goede online content ontwikkelen. U kent de essentiële vaardigheden en do's en don'ts van schrijven voor het internet en u weet hoe u webteksten optimaliseert.

Doelgroep

Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van effectieve webteksten schrijven, webstrategie en/of contentmanagement, zoals webredacteuren, beleidsmedewerkers, contentmanagers, pr- of communicatiemedewerkers of -adviseurs.

Aanpak

In deze training gaat u concreet aan de slag met diverse relevante aspecten van het redigeren van webteksten. Denk daarbij aan online leesgedrag, weborganisatie, schrijfstijlen en het optimaliseren van tekstelementen. U werkt zelf een aantal concrete en praktische opdrachten uit. U past direct toe wat webredactie en contentmanagement voor uw organisatie kunnen betekenen. Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heeft u een zeer geavanceerde online leeromgeving tot uw beschikking.

Duur

De training Webredactie duurt 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 1 week. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.

Kansberoep

Deze opleiding komt in aanmerking voor een kansberoepsubsidie van €2.500,-. U komt in aanmerking voor de subsidie als u op dit moment staat ingeschreven bij het UWV als werkzoekende. Dit geldt ook indien u op dit moment werk heeft of zelfstandige bent. Voorwaarde is dat u werkzoekend bent en u wilt scholen in de richting van een kansberoep.
Graag voorzien wij u van een opleidingsadvies op maat. Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn bereikbaar op 035 760 48 80.

Meer informatie over subsidiemogelijkheden is beschikbaar via kansberoepen.nl.


Studieprogramma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Webstrategie en - organisatie

 • Webstrategie: verschillende typen websites
 • Doel, doelgroep en boodschap
 • Online leesgedrag
 • Usability: webstructuur en navigatie
 • Webbeheer en -organisatie
 • Rollen en taken centrale en decentrale webredacteuren

Schrijven voor het web

 • Basisprincipes webschrijven
 • Schrijfstijlen en genres
 • Optimaliseren van tekstelementen: usp's, calls-to-action en hyperlinks
 • Conversie- en zoekmachinegericht schrijven
 • Schrijven voor social media
 • Digitale nieuwsbrieven schrijven
 • Tips en oefeningen

Certificaat

U ontvangt na afloop van deze training het certificaat 'Webredactie'.


Wilt u Incompanytrajecten afnemen? Neem dan contact met ons op.

Startdatum Variant Dag Locatie
07-04-2017 Dag Vrijdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
07-04-2017 Dag Vrijdag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
07-04-2017 Dag Vrijdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
07-04-2017 Dag Vrijdag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
06-06-2017 Dag Dinsdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
06-06-2017 Dag Dinsdag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
06-06-2017 Dag Dinsdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
06-06-2017 Dag Dinsdag Utrecht

Kosten

Trainingskosten € 1485,00
Trainingsmateriaal € 75,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (F&B, niet verrekenbare BTW) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1723,50

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, 
MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aan­rader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet ­verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 


Professionals

Onze trainers en docenten zijn per definitie bevlogen topprofessionals. Ze zijn al jaren werkzaam in de wereld van online marketing en communicatie. Daardoor beschikken ze over een schat aan expertise en praktijkervaring, die ze op een inspirerende wijze met u delen. U kunt van hen aantrekkelijke en aansprekende lesstof, oefeningen en praktijkvoorbeelden verwachten. Dat geeft deze training Webredactie een enorme toegevoegde waarde. Uiteraard volgen onze professionals de ontwikkelingen op hun en uw vakgebied op de voet. U bent daardoor altijd op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.


Training Webredactie


Niveau
Training
Studiebelasting
3 dagen
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag


Studiegids 2015-2016

Onze website maakt gebruik van cookies.