Training Schrijven voor Social Media

Bereik én raak uw publiek via social media - 2 dagen


Niveau
Training
Studiebelasting
2 dagen
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag

Een account op bijvoorbeeld Twitter of Facebook is zo aangemaakt. Maar dan? Is het voor uw organisatie duidelijk waarom, hoe en voor wie u social media gebruikt? En wat komt er kijken bij het schrijven voor deze populaire kanalen? Het plaatsen van korte en bondige content die binnen enkele seconden de kern raakt en uw achterban prikkelt is lastiger dan het lijkt. Deze praktische 2-daagse training geeft u de handvatten om effectief social media in te zetten door een nieuwe manier van schrijven.

Uw resultaat

Na de training beheerst u de schrijftechnieken voor diverse social media en platforms. U weet waaraan een tekst moet voldoen, heeft doorlopend inspiratie en kent de do's en don'ts van social media. Met de kennis en vaardigheden die u heeft verworven, krijgt u meer aandacht op social media.

Doelgroep

Deze training is zeer interessant voor een brede doelgroep die te maken heeft met online communicatie via social media: redacteuren, webredacteuren, contentspecialisten, journalisten, social-media-adviseurs, webcaremedewerkers, KCC-medewerkers, directeuren, beleidsmedewerkers, secretaresses, zzp-ers enzovoort.

Aanpak

Hoe kunt u zich beter bekwamen in het schrijven voor social media dan daar gewoon mee te oefenen? Een ervaren trainer geeft u de tips en aanwijzingen die u daarvoor nodig heeft. In deze training wordt u dus zeker bijgepraat over alle facetten van social media, maar het doen staat centraal. Schrijven! Uw trainer kijkt over uw schouder mee en u kunt uw teksten vergelijken met die van uw medestudenten. U schaaft aan uw schrijftechniek, doet ideeën op voor het regelmatig plaatsen van content voor uw eigen organisatie en brengt dat meteen in praktijk. In de training put u uit praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heeft u een zeer geavanceerde online leeromgeving tot uw beschikking.

Duur

De training Schrijven voor Social Media duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 1 week. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.


Studieprogramma

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Do's en don'ts voor goede social posts
 • Intro's voor tweetlinks
 • Impact van de tone of voice
 • Tone of voice voor uw doelgroep
 • Formeel of informeel/je of u
 • Denken in 140 karakters
 • Cialdini: 6 verleidingsprincipes om mensen te activeren
 • Schrijfstijlen voor social media
 • Humor op social media, kan dat?
 • Reageren op negatieve berichten
 • Content posten, reageren en engagen
 • Variatie op herhaalde content
 • Calls-to-action
 • Beeld en video op Facebook
 • Facebook edgeranking en algoritme voor uw bereik
 • Contentplanning

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Social Media'.


Wilt u Incompanytrajecten afnemen? Neem dan contact met ons op.

Startdatum Variant Dag Locatie
10-03-2017 Dag Vrijdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
10-03-2017 Dag Vrijdag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
10-03-2017 Dag Vrijdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
10-03-2017 Dag Vrijdag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
12-06-2017 Dag Maandag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
12-06-2017 Dag Maandag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
12-06-2017 Dag Maandag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
12-06-2017 Dag Maandag Utrecht

Kosten

Trainingskosten € 1050,00
Trainingsmateriaal € 50,00
Locatiekosten € 59,00
Arrangementen (F&B, niet verrekenbare BTW) € 50,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1209,00

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, 
MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aan­rader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet ­verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 


Professionals

Onze trainers en docenten zijn bevlogen topprofessionals. Ze zijn al jaren werkzaam in de wereld van online marketing en communicatie. Daardoor beschikken ze over een schat aan expertise en praktijkervaring, die ze op een inspirerende wijze met u delen. U kunt van hen aantrekkelijke en aansprekende lesstof, oefeningen en praktijkvoorbeelden verwachten. Dat geeft deze training Schrijven voor Social Media een enorme toegevoegde waarde. Uiteraard volgen onze professionals de ontwikkelingen op hun en uw vakgebied op de voet.


Training Schrijven voor Social Media


Niveau
Training
Studiebelasting
2 dagen
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag


Studiegids 2015-2016

Onze website maakt gebruik van cookies.