Google Analytics

Vertaal websiteanalyses naar meer conversie - 2 dagen


Niveau
Training
Studiebelasting
2 dagen
Opleidings­variant
Dag
Vanaf prijs
Volg deze training samen en ontvang beiden 50% korting! Schrijf je nu allebei in met kortingscode DUBBELDEAL. De actie loopt tot 30 april.

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken
Vraag een opleidingsadvies aan

Wie komen op uw website? En waar komen de bezoekers vandaan? Google Analytics geeft inzicht in alles wat zich op uw site afspeelt. Maar wat betekenen die cijfers en hoe vertaalt u ze naar meer conversies? In deze training komen alle relevante aspecten van analytics aan bod. U krijgt inzicht in de rapportages en u leert effectief in te spelen op het gedrag van uw (potentiële) doelgroep.

Uw resultaat

 • U weet hoe u Google Analytics inricht
 • U weet hoe u met standaardrapportages werkt
 • U optimaliseert online campagnes
 • U bent in staat mogelijkheden tot verbetering te signaleren aan de hand van analyses

Doelgroep

Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met online marketing en communicatie en de mogelijkheden van Google Analytics wil leren benutten, zoals marketeers, communicatiemedewerkers en sitemanagers.

Aanpak

Tijdens deze trainingsdagen werkt u aan de hand van praktijkgerichte oefeningen. Onze ervaren trainers zijn in staat om uw leerdoelen scherp te krijgen. Zij helpen u uw vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van Google Analytics. De vaardigheden die u ontwikkelt, kunt u meteen op uw werk benutten. Tijdens de training heeft u een online leeromgeving ter beschikking. Hierin vindt u alle relevante informatie die u nodig heeft. Via de leeromgeving kunt u ook communiceren met uw medestudenten en trainer.

Permanente Educatie-punten (PE)

Op basis van deze LECTRIC-training kunt u PE-punten verdienen binnen het e-Academy Register. 1 PE-punt staat gelijk aan 1 uur studie. Als u jaarlijks 30 PE-punten verzamelt, krijgt u de titel e-Academy Professional. Deze training biedt 12 PE-punten.


Studieprogramma

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Inrichten analytics

 • Doelstellingen en KPI’s
 • Inrichten Google Analytics
 • Filters en profielen
 • Klikpaden en bezoekersstromen

Rapportage en analyse

 • Werken met standaardrapportages
 • Opzetten custom rapportages en dashboards
 • Interpreteren en analyseren

Optimalisatie

 • Optimaliseren website
 • Optimaliseren van online campagnes

Certificaat

U ontvangt na afloop van deze training het certificaat ‘Google Analytics’.


Duur

De training Google Analytics duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 1 week. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.

Wilt u Incompanytrajecten afnemen? Neem dan contact met ons op.

Startdatum Variant Dag Locatie
21-03-2018 Dag Woensdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
21-03-2018 Dag Woensdag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
21-03-2018 Dag Woensdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
21-03-2018 Dag Woensdag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
21-03-2018 Dag Woensdag Zwolle
Startdatum Variant Dag Locatie
18-04-2018 Dag Woensdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
18-04-2018 Dag Woensdag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
18-04-2018 Dag Woensdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
18-04-2018 Dag Woensdag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
18-04-2018 Dag Woensdag Zwolle
Startdatum Variant Dag Locatie
15-05-2018 Dag Dinsdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
15-05-2018 Dag Dinsdag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
15-05-2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
15-05-2018 Dag Dinsdag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
15-05-2018 Dag Dinsdag Zwolle
Startdatum Variant Dag Locatie
20-06-2018 Dag Woensdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
20-06-2018 Dag Woensdag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
20-06-2018 Dag Woensdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
20-06-2018 Dag Woensdag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
20-06-2018 Dag Woensdag Zwolle

Kosten

Trainingskosten € 1.050,-
Trainingsmateriaal € 50,-
Locatiekosten € 59,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.209,-

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.


Professionals

Onze trainers zijn per definitie bevlogen topprofessionals. Ze zijn al jaren werkzaam in de wereld van online marketing en communicatie. Daardoor beschikken ze over een schat aan expertise en praktijkervaring, die ze op een inspirerende wijze met u delen. U kunt van hen aantrekkelijke en aansprekende lesstof, oefeningen en praktijkvoorbeelden verwachten. Dat geeft deze training Google Analytics een enorme toegevoegde waarde. Uiteraard volgen onze professionals de ontwikkelingen op hun – en uw – vakgebied op de voet. U bent daardoor altijd op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.


Gemiddelde beoordeling op basis van 6 ervaringen

8,1
Google Analytics
9 10

"Training is inhoudelijk goed. De theorie afgewisseld met praktijk is een goede combinatie.Voldoende ruimte voor eigen inbreng. Prettige docent."

Google Analytics
8 10

"Gedegen training waarbij je in 1 dag een compleet overzicht krijgt van de mogelijkheden van Google analytics. Uitstekende docent."

Google Analytics
7,8 10

"De nieuwe versie van analytics werd gedegen uitgelegd, dat maakt nieuwsgierig naar meer! De nazorg was ook prima in orde."

Google Analytics
7,2 10

"De training is een goede kennismaking met Google Analytics. Na deze kennismaking moet je zelf met Google Analytics aan de slag. Het was voor mij persoonlijk fijner geweest als de cursus 2 dagen had geduurd. De 1e dag zoals deze, een uitleg en algemene kennismaking. Vervolgens met de vraag naar huis, wat jouw organisatie wil met Google Analytics en de 2e dag o.a. de filters en trechters aanmaken samen met de trainer. Nu moet je dat zelf uitvinden. Al met al is de training dus een goede kennismaking met Analytics."

Google Analytics
8,6 10

"Inhoud is goed.Theorie afgewisseld met praktijk is een goede combinatie.Je blijft bij de les.leerzame dag."

Google Analytics
8 10

"Prima training, veel geleerd, absoluut geslaagde dag! Erg tevreden over de persoonlijke aandacht die je bij Lectric trainingen krijgt. Heel fijn!"

Training Google Analytics


Niveau
Training
Studiebelasting
2 dagen
Opleidings­variant
Dag
Vanaf prijs


Onze website maakt gebruik van cookies.