Social Media in de Praktijk van het Publieke Domein

Online binnen de overheidscommunicatie - 1 dag


Niveau
Training
Vakgebieden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken
Vraag een opleidingsadvies aan

Binnen het publieke domein wordt social media steeds meer gebruikt. Gemeenten zetten bijvoorbeeld Twitter en Facebook in om burgers beter van dienst te kunnen zijn. In deze praktische training maakt u kennis met hoe u social media in een publieke omgeving kunt inzetten. Hierbij komen onderwerpen aan de orde als: privacy, participatie en politieke sensitiviteit.

Uw resultaat

 • U bent volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media in het publieke domein
 • U kent de do’s en dont’s uit de social-mediapraktijk
 • U bent in staat in te schatten hoe en welke media u in kunt schakelen tijdens bijvoorbeeld calamiteiten en evenementen

Doelgroep

Deze training is speciaal bedoeld voor communicatieprofessionals, woordvoerders, persvoorlichters, politici en ambtenaren die in korte tijd praktisch inzicht willen krijgen in het gebruik en de effectieve inzet van social media in hun eigen publieke omgeving.

Aanpak

Doen staat in deze training centraal. Zo leert u het snelst en het best hoe u social media in het publieke domein kunt benutten. Onder leiding van ervaren professionals verkent u de wereld van de social media en raakt u daarin thuis. U krijgt inzicht in social-mediamanagement en in de rol van social media binnen het publieke domein. U maakt in de training gebruik van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heeft u toegang tot onze online leeromgeving.

Permanente Educatie-punten (PE)

Op basis van deze LECTRIC-training kunt u PE-punten verdienen binnen het e-Academy Register. 1 PE-punt staat gelijk aan 1 uur studie. Als u jaarlijks 30 PE-punten verzamelt, krijgt u de titel e-Academy Professional. Deze training biedt 6 PE-punten.


Studieprogramma

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Online communicatie en social media

 • De rol van social media in overheidscommunicatie
 • Gebruik social media in woordvoering en voorlichting
 • Onvoorspelbaarheid van social media
 • Social media in participatie en burgerbetrokkenheid
 • Nieuwswaarde in de boodschap

Do’s en dont’s van social media in het publieke domein

 • Zenden of dialoog
 • Beïnvloeding en het aanjagen van discussie
 • Social media en het betrekken van burgers
 • Social-mediabeleid in uw organisatie
 • Politieke sensitiviteit

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat ‘Social Media in de Praktijk van het Publieke Domein’.


Duur

De training Social Media in de Praktijk van het Publieke Domein duurt 1 dag. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden


Kostenoverzicht

Trainingskosten: € 575,-
Trainingsmateriaal: € 25,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.


Professionals

Onze trainers zijn per definitie bevlogen topprofessionals. Ze zijn al jaren werkzaam in de wereld van online marketing en communicatie. Daardoor beschikken ze over een schat aan expertise en praktijkervaring, die ze op een inspirerende wijze met u delen. U kunt van hen aantrekkelijke en aansprekende lesstof, oefeningen en praktijkvoorbeelden verwachten. Dat geeft deze training Social Media in de Praktijk van het Publieke Domein een enorme toegevoegde waarde. Uiteraard volgen onze professionals de ontwikkelingen op hun – en uw – vakgebied op de voet. U bent daardoor altijd op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.


Training Social Media in de Praktijk van het Publieke Domein


Niveau
Training
Vakgebieden


Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren