Schrijven voor Social Media

Bereik én raak uw publiek via social media - 2 dagen


Niveau
Training
Studiebelasting
2 dagen
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag
Vanaf prijs
Volg deze training samen en ontvang beiden 50% korting! Schrijf je nu allebei in met kortingscode DUBBELDEAL. De actie loopt tot 30 april.

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken
Vraag een opleidingsadvies aan

Een account op bijvoorbeeld Twitter of Facebook is zo aangemaakt. Maar dan? Is het voor uw organisatie duidelijk waarom, hoe en voor wie u social media gebruikt? En wat komt er kijken bij het schrijven voor deze populaire kanalen? Het plaatsen van korte en bondige content die binnen enkele seconden de kern raakt en uw achterban prikkelt is lastiger dan het lijkt. Deze praktische 2-daagse training geeft u de handvatten om effectief social media in te zetten door een nieuwe manier van schrijven.

Uw resultaat

 • U beheerst de verschillende schrijftechnieken voor social media
 • U weet waaraan een tekst moet voldoen voor social media
 • U kent de do’s en don’ts van social media
 • U krijgt meer aandacht op social media

Doelgroep

Deze training is zeer interessant voor een brede doelgroep die te maken heeft met online communicatie via social media: redacteuren, webredacteuren, contentspecialisten, journalisten, social-media-adviseurs, webcaremedewerkers, KCC-medewerkers, directeuren, beleidsmedewerkers, secretaresses, zzp’ers enzovoort.

Aanpak

Hoe kunt u zich beter bekwamen in het schrijven voor social media dan daar gewoon mee te oefenen? Een ervaren trainer geeft u de tips en aanwijzingen die u daarvoor nodig heeft. In deze training wordt u dus zeker bijgepraat over alle facetten van social media, maar het doen staat centraal. Schrijven! Uw trainer kijkt over uw schouder mee en u kunt uw teksten vergelijken met die van uw medestudenten. U schaaft aan uw schrijftechniek, doet ideeën op voor het regelmatig plaatsen van content voor uw eigen organisatie en brengt dat meteen in praktijk. In de training put u uit praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heeft u toegang tot onze online leeromgeving.

Permanente Educatie-punten (PE)

Op basis van deze LECTRIC-training kunt u PE-punten verdienen binnen het e-Academy Register. 1 PE-punt staat gelijk aan 1 uur studie. Als u jaarlijks 30 PE-punten verzamelt, krijgt u de titel e-Academy Professional. Deze training biedt 12 PE-punten.


Studieprogramma

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Do’s en don’ts voor goede social posts

 • Impact van de tone of voice
 • Tone of voice voor uw doelgroep
 • Formeel of informeel/u of je
 • Humor op social media, kan dat?
 • Denken in 140 karakters
 • Cialdini: 6 verleidingsprincipes om mensen te activeren
 • Schrijfstijlen voor social media

Het creëren van engagement

 • Reageren op negatieve berichten
 • Content posten, reageren en engagen
 • Calls-to-action
 • Beeld en video op Facebook
 • Facebook edgeranking en algoritme voor uw bereik
 • Contentplanning

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Schrijven voor Social Media’.


Duur

De training Schrijven voor Social Media duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 1 week. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.

Wilt u Incompanytrajecten afnemen? Neem dan contact met ons op.

Startdatum Variant Dag Locatie
05-03-2018 Dag Maandag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
05-03-2018 Dag Maandag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
05-03-2018 Dag Maandag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
05-03-2018 Dag Maandag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
05-03-2018 Dag Maandag Zwolle
Startdatum Variant Dag Locatie
06-06-2018 Dag Woensdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
06-06-2018 Dag Woensdag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
06-06-2018 Dag Woensdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
06-06-2018 Dag Woensdag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
06-06-2018 Dag Woensdag Zwolle

Kosten

Trainingskosten € 1.050,-
Trainingsmateriaal € 50,-
Locatiekosten € 59,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.209,-

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.


Professionals

Onze trainers zijn bevlogen topprofessionals. Ze zijn al jaren werkzaam in de wereld van online marketing en communicatie. Daardoor beschikken ze over een schat aan expertise en praktijkervaring, die ze op een inspirerende wijze met u delen. U kunt van hen aantrekkelijke en aansprekende lesstof, oefeningen en praktijkvoorbeelden verwachten. Uiteraard volgen onze professionals de ontwikkelingen op hun – en uw – vakgebied op de voet.


Training Schrijven voor Social Media


Niveau
Training
Studiebelasting
2 dagen
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag
Vanaf prijs


Onze website maakt gebruik van cookies.