Schrijven voor Facebook

Bereik én raak uw publiek via Facebook - 1 dag


Niveau
Training

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken
Vraag een opleidingsadvies aan

Hoe schrijft u boeiende content voor Facebook? En hoe bereikt u uw doelgroep? Na afloop van deze training begrijpt u de basiswerking van het algoritme van Facebook en creëert u inspirerende content voor uw doelgroep. Ook schrijft u vlijmscherpe teksten en weet u welke beelden u kunt inzetten. U gaat naar huis met een fikse dosis inspiratie om verder mee aan de slag te gaan.

Uw resultaat

 • U weet welke content wel en niet werkt op Facebook
 • U heeft nieuwe manieren gevonden om creatieve posts te maken
 • U kent de do’s en don’ts van Facebook
 • U kunt een verhaal vertellen in 250 tekens

Doelgroep

Deze training is interessant voor iedereen die op een effectieve manier Facebook wil inzetten: redacteuren, webredacteuren, contentspecialisten, journalisten, social-media-adviseurs, webcaremedewerkers, KCC-medewerkers, directeuren, beleidsmedewerkers, secretaresses, zzp’ers enzovoort.

Aanpak

Schrijven voor Facebook leert u door het te doen. Daarom gaan we tijdens de dag na de nodige theorie vooral veel aan de slag met schrijven, maar ook met gebruik van beeld bij de teksten. Na elke opdracht verzamelen we het werk en bespreken we het plenair op het grote scherm. U krijgt advies van de trainer, maar ook van uw medecursisten. In de training put u uit praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heeft u een online leeromgeving tot uw beschikking.

Permanente Educatie-punten (PE)

Op basis van deze LECTRIC-training kunt u PE-punten verdienen binnen het e-Academy Register. 1 PE-punt staat gelijk aan 1 uur studie. Als u jaarlijks 30 PE-punten verzamelt, krijgt u de titel e-Academy Professional. Deze training biedt 6 PE-punten.


Studieprogramma

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Do’s en don’ts voor goede Facebook-berichten

 • Voorbeelden van goede en slechte content
 • Wat zien we op uw Facebook-pagina, wat kan er beter?
 • Humor op Facebook; goed idee?
 • Kies de juiste toon voor uw doelgroep
 • 8 stijlmiddelen voor goede posts
 • Een verhaal vertellen in 250 tekens
 • Cialdini: 6 verleidingsprincipes om mensen te activeren

Het creëren van engagement

 • Content posten, reageren en engagen
 • Reageren op negatieve berichten
 • Calls-to-action
 • Beeld en video op Facebook
 • Facebook edgeranking en algoritme voor uw bereik
 • Meet het resultaat
 • Contentplanning

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Schrijven voor Facebook’.


Duur

De training Schrijven voor Facebook duurt 1 dag. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden


Kostenoverzicht

Trainingskosten: € 575,-
Trainingsmateriaal: € 25,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.


Professionals

Onze trainers zijn bevlogen topprofessionals. Ze zijn al jaren werkzaam in de wereld van online marketing en communicatie. Daardoor beschikken ze over een schat aan expertise en praktijkervaring, die ze op een inspirerende wijze met u delen. U kunt van hen aantrekkelijke en aansprekende lesstof, oefeningen en praktijkvoorbeelden verwachten. Dat geeft deze training Schrijven voor Facebook een enorme toegevoegde waarde. Uiteraard volgen onze professionals de ontwikkelingen op hun – en uw – vakgebied op de voet.


Training Schrijven voor Facebook


Niveau
Training


Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren