Professioneel Adviseren

Professionaliseer uw adviserende vaardigheden - 3 dagen


Niveau
Training
Vakgebieden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken
Vraag een opleidingsadvies aan

U heeft diepgaande kennis van uw vak en levert uitstekende adviezen. Toch vindt u het soms moeilijk om om te gaan met weerstand en om anderen te overtuigen. Daarom wilt u graag uw professionele overtuigingskracht versterken en beter leren omgaan met lastige situaties. Onze deskundige trainers leren u hoe u de effectiviteit van uw adviezen vergroot door rekening te houden met tegenstrijdige belangen en om te gaan met weerstand. Hierdoor kunt u straks uw advies overtuigender presenteren en creëert u draagvlak en acceptatie. Ook wordt er gewerkt met een trainingsacteur.

Uw resultaat

 • U kent verschillende adviesstijlen
 • U brengt structuur aan in adviesgesprekken
 • U kunt omgaan met weerstand en belangentegenstellingen
 • U presenteert uw advies overtuigender en verkrijgt hierdoor eerder draagvlak

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen bij wie de adviesrol een belangrijk onderdeel van de functie vormt.

Aanpak

Voordat u aan de training begint, start u met een intake. Met behulp van deze intake ontdekken we samen uw persoonlijke leerdoelen. De trainer gaat hiermee aan de slag om de bijeenkomsten voor te bereiden. Dit zorgt altijd voor een effectieve training, waardoor u gegarandeerd met zichtbaar en blijvend resultaat weer op uw werk verschijnt.

Daarnaast werkt u met behulp van diverse werkvormen aan uw persoonlijke adviesvaardigheden. Ook werken we met een trainingsacteur, die u kunt ‘programmeren’ tot het gedrag waarmee u graag wilt oefenen. De diverse oefeningen en rollenspelen worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. U geeft elkaar dan ook geregeld feedback. Een open en kritische houding ten opzichte van uzelf bepaalt voor een belangrijk deel de effectiviteit en het succes van de training.


Studieprogramma

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Persoonlijke intake

 • Persoonlijke leerdoelen
 • Uw ontwikkelvraag

De adviseur

 • Kenmerken van de adviseur
 • Adviesrollen, -competenties en -stijlen
 • Uw eigen adviesstijl
 • De adviesrelaties

Het adviesproces

 • Fases in het adviesproces
 • Doelstellingen van het advies
 • Gespreks- en luistervaardigheden op proces- en relatieniveau

Omgaan met lastige situaties

 • Herkennen van weerstand bij de adviesvrager
 • Omgaan met weerstand
 • Omgaan met belangentegenstellingen

Effectief beïnvloeden

 • De beïnvloedingsstrategie
 • Overtuigend presenteren
 • Draagvlak en acceptatie

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Professioneel Adviseren’.


Duur

De training Professioneel Adviseren duurt 3 dagen. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 10 deelnemers.

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden


Kostenoverzicht

Trainingskosten: € 1.790,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.Training Professioneel Adviseren


Niveau
Training
Vakgebieden


Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren