Online Communicatieadviseur

Vakopleiding op B-niveau - 7 maanden

Online Communicatieadviseur

Vakopleiding op B-niveau - 7 maanden

Niveau

Praktijkopleiding

Opleidings­variant

Vanaf prijs

€ 0,00

Studiebelasting

Download PDF

Download PDF

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Niveau

Praktijkopleiding

Opleidings­variant

Vanaf prijs

€ 0,00

Studiebelasting

Download PDF

Download PDF

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben jij net gestart als online communicatieadviseur of heb je de ambitie om communicatieadviseur te worden? En ben je op zoek naar een opleiding die je helpt om de online aspecten van het vak beter te beheersen? Kies dan voor deze uitdagende vakopleiding van onze businesspartner SRM. Tijdens deze opleiding leg je het fundament onder al jouw online communicatie-inspanningen door de nadruk te leggen op praktisch uitvoerbare inzichten, waarmee jij direct aan de slag kunt. De bijeenkomsten worden verzorgd door de beste praktijkprofessionals uit het werkveld van online marketing en zo leer jij het vak uit eerste hand. Je leert vraagstukken bekijken door de vele brillen die je tot je beschikking hebt: analytics, SEO, user experience, social media, contentstrategie, e-mail en online advertising. Je groeit als adviseur met jouw kennis van de online mogelijkheden en de toepassing van data binnen jouw adviezen. Na afloop sta je sterker in je vak en ben je bekend met de belangrijkste ontwikkelingen in de online wereld.

Voor wie?

Deze opleiding is uitermate relevant voor iedereen die regelmatig te maken heeft met communicatieadvies. Met deze unieke opleiding zorg jij voor meer impact van jouw adviezen. Je ontwikkelt je tot de sparringpartner voor online specialisten.

Doel en opzet

Tijdens de opleiding leg je het fundament onder al jouw online communicatie-inspanningen, zodat je actief inspeelt op de snel veranderende online wereld. Door een stevige basis van inzichten en kennis weet je trends op waarde te schatten en kun je veel beter inspelen op de vele updates waar je mee geconfronteerd wordt. Je leert strategische keuzen maken die door hun flexibiliteit niet snel achterhaald raken. Alle belangrijke onderwerpen komen hierbij aan bod, waaronder analytics, contentstrategie en online advertising. Je ontwikkelt vaardigheden om jouw organisatie zo goed mogelijk in te laten spelen op de wensen en het gedrag van de doelgroepen. Bovendien ontwikkel je jouw adviesvaardigheden, zodat je complexe marketingvraagstukken kunt vertalen naar overtuigende adviezen. Daarbij word je begeleid door een van de beste professionals uit de communicatiesector, die jou de fijne kneepjes van het vak leert.

Online leeromgeving

We maken gebruik van de meest actuele literatuur. Daarnaast heb je de beschikking over een moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt, met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je hier communiceren met je docent en medestudenten. Je zult merken hoe prettig dat werkt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Diploma

Je rondt deze opleiding af met een integrale eindopdracht, waarmee je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen binnen jouw eigen praktijkomgeving. Wanneer je deze met succes hebt afgerond, ontvang je het zeer gewaardeerde diploma 'Online Communicatieadviseur'.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Online communicatieadviseur

(24 dagen)

 • Online fundamentals
  • Google Analytics
  • User Experience
  • Search Engine Optimization (SEO)
  • Google Ads
  • E-mailmarketing
  • Social media
  • Online advertising
  • Affiliate marketing
  • Conversion optimization
 • Contentstrategie
 • Social Media Strategie
 • Social media campagnes
 • Basistraining Adviesvaardigheden

Integrale eindopdracht

(1 bijeenkomst van 3 uur)
Je rondt dit programma af met een eindopdracht.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 7 maanden
 • Dag: 24 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur en 1 bijeenkomst van 3 uur
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 75,-

Lesgeld: € 5.375,-

Studiemateriaal: € 600,-

Eindopdracht: € 250,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is.

Je kunt dit programma ook in 2 of 7 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Online Communicatieadviseur

Vakopleiding op B-niveau - 7 maanden

Niveau

Praktijkopleiding

Opleidings­variant

Vanaf prijs

€ 0,00

Studiebelasting

Download PDF

Download PDF

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 7 604 880


Maandag t/m vrijdag: 8:30 - 17:00 uur

Ontvang 20% korting bij SRM

Lectric en SRM gaan samen verder als SRM en voor jou hebben we een speciale korting om kennis te maken met de SRM opleidingen en trainingen.