Online Communicatie voor de Overheid

Benut online kansen voor uw communicatie - 5 dagen


Niveau
Training
Studiebelasting
5 dagen
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag
Vanaf prijs
Volg deze training samen en ontvang beiden 50% korting! Schrijf je nu allebei in met kortingscode DUBBELDEAL. De actie loopt tot 30 april.

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken
Vraag een opleidingsadvies aan

Online communicatie neemt bij de overheid steeds vaker een sleutelpositie in bij het bereiken van maatschappelijke effecten. Sociale media spelen hierbij een belangrijke rol. Maar welke middelen zet u in en met welk doel? En hoe gaat u daarin planmatig te werk? Met deze training integreert u online communicatie succesvol binnen de beleidsstrategie van uw overheidsorganisatie.

Uw resultaat

 • U weet welke trends, ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van online communicatie voor u als overheid interessant zijn
 • U vertaalt uw inzicht in online trends naar concrete online communicatieplannen met heldere doelstellingen en aanpak
 • U bent een gesprekspartner met meerwaarde voor bestuur en beleidsafdelingen op het gebied van online communicatie

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor communicatieadviseurs bij overheden die verantwoordelijk zijn voor het communicatiebeleid en de website. U wilt internet effectief in de communicatiemix inzetten.

Aanpak

In deze training gaat u met praktische opdrachten direct aan de slag in uw eigen werkomgeving. Ervaren professionals reiken u de bouwstenen aan om uw online strategie te bepalen. De nieuwe inzichten past u direct toe in uw werk. Ons lesmateriaal is gericht op de praktijk. Daarnaast heeft u toegang tot een online leeromgeving. U vindt daarin alle informatie die u nodig heeft. Via de leeromgeving kunt u ook communiceren met uw medestudenten en docent.

Permanente Educatie-punten (PE)

Op basis van deze LECTRIC-training kunt u PE-punten verdienen binnen het e-Academy Register. 1 PE-punt staat gelijk aan 1 uur studie. Als u jaarlijks 30 PE-punten verzamelt, krijgt u de titel e-Academy Professional. Deze training biedt 30 PE-punten.


Studieprogramma

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Trends in online communicatie

 • Online denken als uitgangspunt
 • Realisatie van beleidseffecten door online communicatie
 • Trends binnen online communicatie

Online strategie

 • Bouwstenen van online strategie
 • Integratie online en offline communicatie
 • Imago en identiteit

Online communicatiekanalen

 • Online kanalen in relatie tot doelstellingen
 • Vaststellen van (online) communicatiebeleid
 • KPI’s bepalen

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Online Communicatie voor de Overheid’.


Duur

De training Online Communicatie voor de Overheid duurt 5 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 1 week. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.

Wilt u Incompanytrajecten afnemen? Neem dan contact met ons op.

Startdatum Variant Dag Locatie
06-03-2018 Dag Dinsdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
06-03-2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
06-03-2018 Dag Dinsdag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
01-05-2018 Dag Dinsdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
01-05-2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
01-05-2018 Dag Dinsdag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
12-06-2018 Dag Dinsdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
12-06-2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
12-06-2018 Dag Dinsdag Utrecht

Kosten

Trainingskosten € 2.475,-
Trainingsmateriaal € 100,-
Locatiekosten € 147,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 125,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.847,50

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.


Professionals

Onze trainers zijn per definitie bevlogen topprofessionals. Ze zijn al jaren werkzaam in de wereld van online marketing en communicatie. Daardoor beschikken ze over een schat aan expertise en praktijkervaring, die ze op een inspirerende wijze met u delen. U kunt van hen aantrekkelijke en aansprekende lesstof, oefeningen en praktijkvoorbeelden verwachten. Dat geeft deze training Online Communicatie voor de Overheid een enorme toegevoegde waarde. Uiteraard volgen onze professionals de ontwikkelingen op hun – en uw – vakgebied op de voet. U bent daardoor altijd op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.


Training Online Communicatie voor de Overheid


Niveau
Training
Studiebelasting
5 dagen
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag
Vanaf prijs


Onze website maakt gebruik van cookies.