Opleiding NIMA Marketing A Online Marketeer

Officiële erkenning voor de online professional - 9 maanden


Niveau
HBO-opleidingen
Studiebelasting
9 maanden
Vakgebieden
Opleidings­variant
Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Wilt u het meest gewaardeerde diploma in marketing behalen en zich specialiseren in online marketing? Wilt u over een stevige basiskennis beschikken en deze direct kunnen toepassen in de praktijk? Dan maakt u een goede keuze met deze opleiding NIMA Marketing A Online Marketeer. Met onze praktijk- en resultaatgerichte aanpak zijn we keer op keer in staat zeer hoge slagingspercentages te realiseren. U ziet dus concreet resultaat.

Doelgroep

Wilt u een stevige basis leggen en zich verdiepen in online marketing? Dan is de opleiding NIMA Marketing A Online Marketeer iets voor u.

Vooropleiding

Wij hanteren de volgende toelatingsrichtlijnen (aanbevolen):

 • Diploma 'NIMA Basiskennis Online Marketing' of
 • Diploma HAVO/VWO of
 • Diploma MBO

Voorbereiding en studiebelasting

Voor het bestuderen van de theorie en het maken van de praktijkopdrachten moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Doel en opzet

U wilt een praktijkgerichte opleiding, die verdieping verschaft in marketing en specifiek online marketing. U ontwikkelt uw kennis zo, dat u deze direct toe kunt passen in uw eigen omgeving. De opleiding NIMA Marketing A Online Marketeer bereidt u uitstekend voor op het examen NIMA Marketing A. De opleiding bestaat uit 2 modules. In de module A1 komen alle belangrijke aspecten uit het boeiende veld van marketing aan de orde. De module A2 richt zich op de werking en toepassing van de online marketinginstrumenten.
De onderwerpen die aan bod komen zijn voor u herkenbaar, doordat de theorie direct wordt gekoppeld aan actuele voorbeelden. Een uitgebreide examentraining per module hoort bij de opleiding. Dit alles onder leiding van ervaren en deskundige docenten, die zelf actief zijn in de marketingpraktijk.

Online leeromgeving

We gebruiken speciaal voor deze opleiding ontwikkeld studiemateriaal, dat naadloos aansluit op de NIMA-exameneisen. Daarnaast maakt u gebruik van een moderne online leeromgeving. Het studiemateriaal en de online leeromgeving zijn helder en praktisch van opzet, met handige checklists, cases, examenoefeningen en tips waar u zeker profijt van zult hebben.


Studieprogramma

Tijdens deze opleiding volgt u 2 modules:

Marketing A1

(14 bijeenkomsten)
Marketingconcept

 • Marketing: filosofie, systeem en basisbegrippen
 • Grondslagen van strategische marketingplanning
 • In- en externe omgevingsfactoren
 • Marktonderzoek

Marketingmix

 • Product, prijs, plaats, promotie
 • Nieuwe marketingmixen
 • Marketingmix en positionering

Marketingstrategie

 • Strategisch marketingplan
 • Marketingdoelstellingen (Gap-analyse)
 • Online marketinginstrumenten
 • Marktsegmentatie

Consumentengedrag

 • Koopbeslissingsproces
 • Distributiebeleid
 • Communicatie- en zoekgedrag

Online marketeer A2

(4 bijeenkomsten)

 • Zoekmachinemarketing
 • Online advertising
 • Social media
 • E-mailmarketing

NIMA-examentraining

 • Gerichte voorbereiding op NIMA-examen
 • Oefenen van opgaven

NIMA-examen

De examens voor het diploma 'NIMA Marketing A Online Marketeer' worden regelmatig aangeboden. Kijk op www.nima.nl voor de actuele data. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. NIMA zorgt ervoor dat u uitstekend wordt geïnformeerd. Dit examen bestaat uit 2 onderdelen: NIMA A1 Marketing en NIMA A2 Online Marketeer.

Diploma

Het examen NIMA Marketing A legt u af bij NIMA. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. U behaalt het zeer gewaardeerde diploma 'NIMA Marketing A Online Marketeer'. U wordt met deze opleiding uitstekend voorbereid op het NIMA-examen. Iedereen die het NIMA-diploma heeft behaald, wordt automatisch ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer welke NIMA-diploma's heeft behaald. Kijk voor meer informatie op www.nima.nl/nima-diplomaregister/.


Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden


Kosten

Inschrijfgeld € 100,00
Cursusgeld € 1190,00
Studiemateriaal € 200,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 225,00
Reprorechten € 15,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1730,00

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.Opleiding NIMA Marketing A Online Marketeer


Niveau
HBO-opleidingen
Studiebelasting
9 maanden
Vakgebieden
Opleidings­variant
Avond, Dag, Zaterdag en E-learning


Jubileumactie

Onze website maakt gebruik van cookies.