Opleiding NIMA/MOA Customer Insight Management

Dé opleiding voor meer inzicht in uw klant - 1 jaar


Niveau
HBO-opleidingen
Studiebelasting
12 maanden
Vakgebieden
Opleidings­variant
Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Customer insights staan steeds vaker centraal bij strategische, tac­tische en operationele beslissingen van ondernemingen. De markt vraagt inmiddels om erkende customer insight-specialisten. Het examen MOA/NIMA B2 Customer Insight Management speelt in op deze vraag uit de markt. De opleiding MOA/NIMA Customer Insight Management biedt een grondige voorbereiding op het examen MOA/NIMA B2 Customer Insight Management van NIMA. Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner ­NCOI. NCOI is officieel Education Partner van NIMA. Hierdoor wordt u perfect voor­bereid op de officiële NIMA-examens.

Doelgroep

Deze uitgebreide opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van databasemarketing en ­klantcontactstrategie, zoals marketeers, communicatieprofessionals en customer intelligence officers.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma.

Voorbereidingstijd

Als u de lessen voorbereidt, haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten. De voorbereidingstijd per les is ongeveer 3-5 uur.

Doel en opzet

De opleiding is modulair opgebouwd en sterk praktijkgericht opgezet. Onder begeleiding van enthousiaste praktijkdocenten gaat u concreet en praktijkgericht aan de slag. U werkt een aantal opdrachten uit, zodat u zelf ook leert toepassen wat customer insight management voor u en uw organisatie kan betekenen. U zult merken hoe prettig dat werkt. De nieuwe inzichten past u direct toe in uw werk. De opleiding leidt op voor het officiële examen MOA/NIMA B2 Customer Insight Management. U volgt een uitgebreid en volledig programma met een aanvullende training gericht op big data management.

Online leeromgeving

In de online leeromgeving vindt u alle relevante informatie die u nodig heeft tijdens de opleiding, zoals een leerwijzer, praktijk­opdrachten en extra praktijkinformatie. Vanzelfsprekend kunt u via de leeromgeving ook communiceren met uw medestudenten en docent.

Kansberoep

Deze opleiding komt in aanmerking voor een kansberoepsubsidie van €2.500,-. U komt in aanmerking voor de subsidie als u op dit moment staat ingeschreven bij het UWV als werkzoekende. Dit geldt ook indien u op dit moment werk heeft of zelfstandige bent. Voorwaarde is dat u werkzoekend bent en u wilt scholen in de richting van een kansberoep.
Graag voorzien wij u van een opleidingsadvies op maat. Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn bereikbaar op 035 760 48 80.

Meer informatie over subsidiemogelijkheden is beschikbaar via kansberoepen.nl.


Studieprogramma

Tijdens deze opleiding gaat u aan de slag met onderstaande modules en onderwerpen:

Customer insights strategie

(6 bijeenkomsten)

 • Touchpoints en kanalen
 • Customer Lifecycles begrijpen
 • Relevante en consistente klantbeleving
 • KPI’s binnen klantcontactstrategie
 • Ontwikkelen klantcontactstrategie
 • Implementatie klantcontactstrategie

Customer insights

(6 bijeenkomsten)

 • Strategisch belang van customer insights
 • Toepassingsgebieden van customer insights
 • Van informatie naar customer insights
 • Cocreatie en real-time marketing
 • Implementeren van learnings
 • Insight-driven proposities

Big data management

(6 bijeenkomsten)

 • Big data binnen marketing
 • Databronnen en data-analyse
 • Onderzoek en onderzoeksvormen
 • Informatie visualiseren en presenteren
 • Vertaling naar marketingcampagnes
 • Voorbeeldcases uit de praktijk

Examentraining

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

 • Oefenen van examenopgaven
 • Doornemen van lastige onderwerpen

NIMA-examen

Het NIMA-examen bestaat uit het schrijven van een paper en een mondeling examen. De ­examens worden regel­matig aangeboden. Kijk op www.nima.nl voor de actuele data. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. NIMA zorgt ervoor dat u uitstekend wordt geïnformeerd.

Diploma

Het examen MOA/NIMA B2 Customer Insight Management legt u af bij NIMA. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan het ­examen. Het NIMA-examen bestaat uit het schrijven van een paper en een mondeling examen. Behaalt u voor het examen een voldoende beoordeling, dan ontvangt u het zeer gewaardeerde certificaat ‘MOA/NIMA B2 Customer Insight Management’. Om het diploma ‘NIMA B Marketing Manager’ te behalen dient u ook de module B1 behaald te hebben. Iedereen die het volledige diploma ‘NIMA B Marketing Manager’ heeft behaald, wordt automatisch ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het ­register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma’s heeft behaald. Kijk voor meer informatie op www.nima.nl/nima-diplomaregister/.


Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt zowel in een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 2 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. De avondopleiding heeft 20 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook ­grotendeels op afstand volgen op basis van e-Learning (zie voor meer informatie Studeren op afstand).

Wilt u Incompanytrajecten afnemen? Neem dan contact met ons op.

Startmaand Variant Dag Locatie
N.v.t. E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Avond Maandag Arnhem
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Avond Maandag Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Avond Maandag Zwolle
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Avond Woensdag Den Haag
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Avond Woensdag Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Avond Donderdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Avond Donderdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Dag Woensdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Dag Woensdag Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Dag Woensdag Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Dag Woensdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Dag Woensdag Zwolle
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle

Kosten

Inschrijfgeld € 100,00
Cursusgeld € 3490,00
Studiemateriaal € 400,00
Arrangementen (F&B, niet verrekenbare BTW) € 236,00
Reprorechten € 15,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 4241,00

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, 
MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aan­rader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet ­verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. Opleiding MOA/NIMA Customer Insight Management


Niveau
HBO-opleidingen
Studiebelasting
12 maanden
Vakgebieden
Opleidings­variant
Avond, Dag, Zaterdag en E-learning


Studiegids 2015-2016

Onze website maakt gebruik van cookies.