Kostenoverzicht aanvragen

NIMA C

Praktijkgericht programma voor de marketingprofessional - 10 maanden

NIMA C

Praktijkgericht programma voor de marketingprofessional - 10 maanden

Niveau

HBO-opleiding

Opleidings­variant

E-learning

Vanaf prijs

€ 6.624,00

Studiebelasting

10 maanden

Download PDF

Download PDF

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Niveau

HBO-opleiding

Opleidings­variant

E-learning

Vanaf prijs

€ 6.624,00

Studiebelasting

10 maanden

Download PDF

Download PDF

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt je kwalificeren in de top van marketing en je kiest daarom voor het hoogst haalbare vakdiploma in marketing, NIMA C. De opleiding wordt verzorgd door onze businesspartner NCOI, een van de grootste en meest ervaren NIMA C-opleiders van Nederland. Het volgen van deze uitdagende opleiding is dan ook een verstandige keuze. De opleiding NIMA C sluit naadloos aan op de meest actuele NIMA-exameneisen, waardoor de kans dat je slaagt zeer hoog is. Je wordt begeleid door topdocenten met actuele ervaring uit de marketingpraktijk. Zij koppelen voor jou de theorie doorlopend aan de praktijk. Met deze NIMA-opleiding maak je dus duidelijk de juiste keuze.

NIMA

Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is de beroepsvereniging voor marketing, communicatie en sales. Met een NIMA-diploma op zak toon je je kennis, vaardigheden en werkervaring aan. NIMA-diploma’s worden sterk gewaardeerd door het bedrijfsleven en met een diploma op zak zet je dan ook een hele mooie stap in jouw carrière.

Education Partner van NIMA

Onze businesspartner NCOI is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat deze opleiding NIMA C voldoet aan de eisen van NIMA. Door deze samenwerking kunnen wij je ideaal voorbereiden op de officiële NIMA-examens. Dit komt door de praktijkgerichte aanpak. De docenten vertalen de theorie naar praktische kennis en vaardigheden die je direct in je eigen praktijk kunt toepassen.

Voor wie?

Je hebt al enkele jaren praktijkervaring als productmanager, verkoopmanager of als manager binnen een andere bedrijfsdiscipline en je wilt je commercieel-strategische kennis, inzichten en praktijkervaring naar het hoogste niveau tillen. Dan is de hoogwaardige opleiding NIMA C op Masterniveau perfect voor jou.

Vooropleiding

Richtlijnen (niet verplicht):

 • NIMA B Marketing, HEAO-CE
 • WO Economie/Bedrijfskunde

Doel en opzet

Je zult je strategische visie en je kennis van en inzicht in het gebied van marketing aanzienlijk verbeteren. Na deze opleiding ben je in staat om complexe commerciële problemen vanuit een helikopterview grondig en doeltreffend te analyseren. Je kunt de uitkomsten hiervan vertalen naar een slagvaardig commercieel en strategisch marketingbeleid. Je weet dit alles concreet te verwerken in een strategisch marketingplan, dat ook feitelijk implementeerbaar is. De theoretische kennis die je hebt opgedaan in je vooropleiding wordt tijdens deze intensieve opleiding nog verder ontwikkeld tot hoogwaardige, actuele praktijkgerichte kennis en kunde die je direct toepast. Onder leiding van zeer ervaren en deskundige docenten word je uitstekend voorbereid op het examen.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 8-10 uur per bijeenkomst. Het schrijven van een strategisch plan vergt doorgaans relatief veel tijd, maar je wordt hierbij op professionele wijze begeleid.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De opleiding sluit aan op de actuele exameneisen van NIMA. Je wordt uitstekend voorbereid op je examen en start met een intensieve korte herhaling van eerder opgedane strategische marketingkennis. Daarnaast komen de volgende onderwerpen uitvoerig aan bod:

Marketing C0 Theorie

(18 bijeenkomsten)

 • Marketingstrategieën
 • Marketingvaardigheden
 • Strategische doelstellingen
 • Marketinganalyse
 • Marketingdatabase
 • Marktonderzoek
 • Portfolioanalyse en businessperformance
 • Het strategisch marketingplanningsproces
 • Internationale marketingplanning
 • Concurrentiestrategieën
 • SWOT-analyse
 • Interne en externe analyse
 • Concurrentieanalyse
 • Internationale marketing
 • Strategieën voor groeimarkten
 • Digital marketing
 • Customer relationship management

Examentraining C0

 • Gerichte voorbereiding op NIMA-examen
 • Oefenen van opgaven

Marketing C1/C2 Strategisch plan

(1 dag)

Ter afsluiting van deze opleiding schrijf je een strategisch plan, waarbij je al jouw theoretische kennis en inzichten toetst aan en plaatst binnen het kader van jouw eigen bedrijfssituatie. Dit aspect maakt het enorm boeiend voor je. Het NIMA-examen bestaat uit het schrijven van het strategisch plan (C1) en een mondeling examen (C2) waarin je jouw strategisch plan en de uitwerking ervan verdedigt. Hoewel het uitwerken van het strategisch plan bijzonder interessant is, vergt het schrijven doorgaans enige discipline. Wij willen je erop attenderen dat bij het schrijven van een strategisch plan de volgende zaken van essentieel belang zijn:

 • Doorzettingsvermogen
 • De juiste structuur van het strategisch plan
 • Professionele begeleiding

Je wordt op deze punten zeer intensief, nauwgezet en professioneel begeleid. Zo neem je bij aanvang van deze module deel aan een bijeenkomst over de structuur en opzet van jouw strategisch plan. Daarnaast krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen, die je ondersteunt bij het maken van het strategisch plan voor het examen NIMA C. Van je begeleider ontvang je nuttige aanwijzingen en tips. Op individueel niveau word je door jouw eigen begeleider professioneel geadviseerd om tot een optimaal resultaat te komen. Zo snijdt het mes aan 2 kanten: je schrijft een gedegen strategisch plan voor jouw eigen organisatie en je stuurt aan op een uitstekend resultaat voor het examen NIMA C.

NIMA-examen

Voordat je aan je NIMA-examens begint, maak je bij NCOI een verplicht schriftelijk examen waarmee je jouw theoretische kennis aantoont (C0 theorie-examen). Bij een voldoende beoordeling van deze toets kun je starten met NIMA C1 en C2. De examens (C1 en C2) voor het diploma NIMA C worden regelmatig aangeboden. Kijk voor de actuele data op www.nima.nl. Je kunt pas deelnemen aan het examen NIMA C2 (het verdedigen van jouw strategisch plan en de uitwerking ervan) als je een voldoende beoordeling hebt voor het strategisch plan (examen C1).

Diploma

De examens NIMA C1 en C2 leg je af bij NIMA. Het C0-examen leg je af bij onze businesspartner NCOI. Je behaalt het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘NIMA C’. Je hebt als voordeel dat je wordt ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma’s heeft behaald.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 10 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 10 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 18 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 dag van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 100,-
Cursusgeld
€ 5.190,-
Studiemateriaal
€ 200,-
Examenkosten
€ 1.119,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 6.624,-

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

NIMA C

Praktijkgericht programma voor de marketingprofessional - 10 maanden

Niveau

HBO-opleiding

Opleidings­variant

E-learning

Vanaf prijs

€ 6.624,00

Studiebelasting

10 maanden

Download PDF

Download PDF

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 7 604 880


Maandag t/m donderdag: 8:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

De LECTRIC nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van trends en speciale acties ontvang
10% korting op een training naar keuzel