Opleiding Next Communication

Praktijkgerichte opleiding op Post HBO-niveau - 1 jaar


Niveau
Post HBO
Studiebelasting
12 maanden
Vakgebieden
Opleidings­variant
Avond, Zaterdag en Dag

Wilt u succesvol zijn in het communicatievak? Dat kan. Next Communication is dé Post HBO-opleiding voor communicatieprofessionals die succesvol willen inhaken op de razendsnelle veranderingen in publieke en commerciële communicatie. Na de opleiding bent u op de hoogte van de meest recente online communicatietrends en -ontwikkelingen en heeft u gedegen kennis opgebouwd voor het opstellen van een professioneel online communicatieadvies. Deze uitdagende opleiding helpt u flink op weg als u in uw verdere carrière in de communicatie nieuwe stappen wilt zetten.

Doelgroep

De opleiding Next Communication is speciaal bedoeld voor communicatieprofessionals zoals communicatieadviseurs, communicatiemanagers, social-mediamanagers en pr-managers.

Programma

De opleiding zoomt in op de consequenties van ontwikkelingen voor uw dagelijkse werkzaamheden: uw relaties en andere stakeholders, reputaties, positionering, identiteit, imago en meer. U leert welke onderwerpen terugkomen in een strategisch plan voor uw organisatie. En hoe u het strategisch plan omzet naar een werkbaar communicatieplan. We geven u gedegen kennis en vaardigheden mee om zelf een communicatieplan uit te kunnen werken. Uiteraard behandelen we alle randvoorwaarden voor succesvolle uitvoering van het communicatieplan. Ons studiemateriaal is altijd actueel. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medecursisten en docent.

Na afloop van de opleiding kunt u een doordachte strategie vertalen naar een communicatieplan en u weet daar binnen uw organisatie draagvlak voor te creëren.

Voorbereiding

Als u de lessen voorbereidt, haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten. De voorbereidingstijd per les is ongeveer 5-7 uur.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op Post HBO-niveau.

Kansberoep

Deze opleiding komt in aanmerking voor een kansberoepsubsidie van €2.500,-. U komt in aanmerking voor de subsidie als u op dit moment staat ingeschreven bij het UWV als werkzoekende. Dit geldt ook indien u op dit moment werk heeft of zelfstandige bent. Voorwaarde is dat u werkzoekend bent en u wilt scholen in de richting van een kansberoep.
Graag voorzien wij u van een opleidingsadvies op maat. Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn bereikbaar op 035 760 48 80.

Meer informatie over subsidiemogelijkheden is beschikbaar via kansberoepen.nl.


Studieprogramma

De opleiding bestaat uit 3 modules. Daarin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Online communicatiestrategie

(6 bijeenkomsten)

 • Trends en ontwikkelingen binnen online communicatie
 • Veranderend gedrag en mediaconsumptie
 • De veranderende rol van de communicatieprofessional
 • Branding en positionering
 • Participatie doelgroepen
 • Strategische aspecten en strategieontwikkeling
 • Storytelling

Crossmediale communicatie

(6 bijeenkomsten)

 • Risico- en crisiscommunicatie
 • Crossmediale communicatie
 • Online communicatiekanalen
 • Contentmarketing
 • Communicatie voor devices (o.a. mobile en apps)
 • Crossmediale communicatie
 • Social media in het communicatieplan
 • Toepassen van social media
 • Risico- en crisiscommunicatie
 • Public relations 2.0
 • Arbeidsmarktcommunicatie

Implementatie van een communicatieplan

(6 bijeenkomsten)

 • Randvoorwaarden successen communicatieplan
 • Draagvlak binnen uw organisatie
 • Communicatieteam: rollen en verantwoordelijkheden
 • Effectief samenwerken
 • Contentformules en KPI's
 • Vindbaarheid content
 • Online verleiden en overtuigen
 • De waarde van content
 • ROI van online communicatie
 • Juridische aspecten van online communicatie
 • Van communicatieplan naar creatie

Officieel diploma

U rondt deze opleiding af met een eindopdracht. Hierin vertaalt u het geleerde uit de opleiding heel concreet naar een haalbaar communicatieplan voor uw organisatie. In communicatieplan zijn onder andere onderbouwing met ROI en draagvlak opgenomen. Behaalt u daar een voldoende resultaat voor, dan ontvangt u het officiële LECTRIC-diploma 'Next Communication'.


Wilt u Incompanytrajecten afnemen? Neem dan contact met ons op.

Startmaand Variant Dag Locatie
Maart 2017 Avond Woensdag Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Maart 2017 Avond Donderdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Maart 2017 Avond Donderdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Dag Woensdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht

Kosten

Inschrijfgeld € 100,00
Cursusgeld € 3500,00
Studiemateriaal € 225,00
Eindopdracht € 225,00
Arrangementen (F&B, niet verrekenbare BTW) € 225,00
Reprorechten € 15,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 4290,00

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, 
MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aan­rader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet ­verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 


Professionals

Onze trainers en docenten zijn per definitie bevlogen topprofessionals. Ze zijn al jaren werkzaam in de wereld van online marketing en communicatie. Daardoor beschikken ze over een schat aan expertise en praktijkervaring, die ze op een inspirerende wijze met u delen. U kunt van hen aantrekkelijke en aansprekende lesstof, oefeningen en praktijkvoorbeelden verwachten. Dat geeft deze opleiding Next Communication een enorme toegevoegde waarde. Uiteraard volgen onze professionals de ontwikkelingen op hun en uw vakgebied op de voet. U bent daardoor altijd op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.


Opleiding Next Communication


Niveau
Post HBO
Studiebelasting
12 maanden
Vakgebieden
Opleidings­variant
Avond, Zaterdag en Dag


Studiegids 2015-2016

Onze website maakt gebruik van cookies.