Illustrator Basis

Leren illustreren in praktijkgerichte training - 2 dagen


Niveau
Training
Studiebelasting
2 dagen
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag
Vanaf prijs

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken
Vraag een opleidingsadvies aan

Deze training is de ideale start voor bijvoorbeeld de grafisch vormgever, illustrator, animator of marketeer die gedegen basiskennis wil opdoen van Illustrator CC of Illustrator CS6. U maakt kennis met de werkruimte van Illustrator, het tekenen van basisvormen, tekenen met het pengereedschap, transformeren van vormen, werken met kleur, tekst en lagen, gebruik van vullingen en lijnen, tekenen met penselen, gebruik van transparantie en kleurverlopen en artwork afdrukken. Deze training wordt uitgevoerd in samenwerking met Computrain, businesspartner van LECTRIC.

Uw resultaat

 • U heeft basiskennis ontwikkeld van Illustrator CC en CS6
 • U bent vertrouwd met de gereedschappen, toetsencombinaties en mogelijkheden

Adobe Authorised Training Center

Computrain is een officieel door Adobe erkend Training Center (AATC). De training wordt dan ook verzorgd door Adobe-gecertificeerde docenten.

Doelgroep

De training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die vectorillustraties moet maken of bewerken, zoals grafisch en webdesigners, illustratoren, animatoren (bijvoorbeeld Flash-animaties), architecten, marketing- en communicatiemedewerkers. Heeft u al veel ervaring met Illustrator CS5, dan kunt u direct beginnen met de training Illustrator Advanced.

Aanpak

Het gedegen programma van deze klassikale training is erop gericht dat u het geleerde direct kunt toepassen in uw praktijksituatie. De zeer ervaren en gecertificeerde trainer behandelt de theorie en laat met diverse demonstraties zien hoe deze is toe te passen in de praktijk. U gaat aan de slag met verschillende oefeningen waardoor een optimale verwerking van de leerstof wordt bewerkstelligd. U kunt kiezen of u met de Nederlandse of Engelse versie van het programma wilt werken. In het studiemateriaal zijn zowel de Nederlandse als Engelse menuopdrachten opgenomen. De verhouding theorie en praktijk is ongeveer 30-70. Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van Adobe Illustrator CC. Werkt u met Illustrator CS6 of een eerdere versie, dan is deze training ook zeer geschikt voor u.


Studieprogramma

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Starten met Illustrator

 • De werkruimte verkennen
 • Gereedschappen
 • Zoomen en navigeren
 • Opzetten en indelen van nieuwe documenten

Gereedschappen en mogelijkheden

 • Vorm- en lijngereedschappen
 • Selecteren
 • Werken met tekst
 • De basis van het werken in lagen
 • Zelf paden construeren
 • Leren van anderen
 • Toetsencombinaties

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat ‘Illustrator Basis’.

Deze training is samen met de training Illustrator Advanced een goede voorbereiding op het examen Adobe Certified Expert (ACE): Illustrator. U kunt zich apart inschrijven voor dit examen. Zie www.computrain.nl voor meer informatie.


Duur

De training Illustrator Basis duurt 2 dagen, deze dagen zijn aaneengesloten. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Illustrator Basis gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaand uw gegevens in te vullen of per telefoon via 035-760 48 80.

Wilt u Incompanytrajecten afnemen? Neem dan contact met ons op.


Kosten

Trainingskosten € 691,-
Trainingsmateriaal € 50,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Locatiekosten € 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 850,-

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.


Professionals

Onze trainers en docenten zijn per definitie bevlogen topprofessionals. Ze zijn al jaren werkzaam in de wereld van desktoppublishing. Daardoor beschikken ze over een schat aan expertise en praktijkervaring, die ze op een inspirerende wijze met u delen. U kunt van hen aantrekkelijke en aansprekende lesstof, oefeningen en praktijkvoorbeelden verwachten. Dat geeft deze training Illustrator Basis een enorme toegevoegde waarde. Uiteraard volgen onze professionals de ontwikkelingen op hun en uw vakgebied op de voet. U bent daardoor altijd op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.


Training Illustrator Basis


Niveau
Training
Studiebelasting
2 dagen
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag
Vanaf prijs


Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren