HBO Web Analytics

Leer online marketing effectief inzetten - 3 maanden


Niveau
HBO-opleidingen
Studiebelasting
3 maanden
Opleidings­variant
Dag en Zaterdag
Vanaf prijs

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken
Vraag een opleidingsadvies aan

Wilt u online marketing effectiever inzetten? Wilt u gerichter uw doelgroep benaderen? Met dit programma krijgt u inzicht in webanalytics en de mogelijkheden die deze kennis biedt. Door de juiste analyse ziet u welke mensen u bereikt en wat ze doen. Daar kunt u gebruik van maken bij de opbouw en inhoud van uw website of het gebruik van social media. Door data driven marketing zijn marketingcampagnes succesvoller dan ooit.

Doelgroep

U wilt uw kennis en kwaliteiten op het gebied van webanalytics vergroten. Bent u (online) marketeer, communicatieprofessional of webmaster, dan is dit programma perfect voor u.

Doel en opzet

U verdiept zich in webanalytics en de relevantie en toepassing hiervan voor uw bedrijf. U krijgt inzicht in de ontwikkelingen en mogelijkheden die dit biedt voor optimalisatie van online marketing. De opleiding is zeer praktijkgericht en wordt verzorgd door specialisten uit dit moderne vakgebied. U gaat aan de slag met opdrachten en cases, zodat u alles wat u leert, direct kunt toepassen. Daarnaast heeft u toegang tot onze overzichtelijke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren.

Vooropleiding

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Daarom wordt ervan uitgegaan dat u ten minste beschikt over HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft in dat geval niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt uitgaan van een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medecursisten en docenten.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau in samenwerking met onze businesspartner Hogeschool NCOI. U kunt deze opleiding mogelijk inbrengen als keuzeprogramma in diverse Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI. Zie Toelichting HBO Bachelor voor de voorwaarden.


Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Webanalytics

 • Eigenschappen van big data
 • Big-databronnen
 • Data-analyse
 • Datavisualisatie
 • Privacy en veiligheid
 • Social media metrics
 • Digital analytics

Vertaling naar marketingcampagnes

 • Businessmodel canvas
 • Nieuwe businessmodellen met big data
 • Data driven marketing
 • Customer experience
 • Marketing automation

Diploma

Deze opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Indien u deze opdracht met een voldoende afsluit, ontvangt u het diploma ‘HBO Web Analytics’ .


Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie e-Connect voor meer informatie).

Wilt u Incompanytrajecten afnemen? Neem dan contact met ons op.

Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Almere
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Arnhem
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Den Haag
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Enschede
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Groningen
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Nijmegen
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Tilburg
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Vrijdag Zwolle
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 1.090,-
Studiemateriaal € 125,-
Examenkosten € 195,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.600,-

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.Opleiding HBO Web Analytics


Niveau
HBO-opleidingen
Studiebelasting
3 maanden
Opleidings­variant
Dag en Zaterdag
Vanaf prijs


Onze website maakt gebruik van cookies.