HBO Web Analytics

Leer online marketing effectief inzetten - 3 maanden


Niveau
HBO-opleidingen
Studiebelasting
3 maanden
Opleidings­variant
Dag, Avond, Zaterdag en E-learning

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken
Vraag een opleidingsadvies aan

Wilt u online marketing effectiever inzetten? Wilt u gerichter uw doelgroep benaderen? Met dit programma krijgt u inzicht in webanalytics en de mogelijkheden die deze kennis biedt. Door de juiste analyse ziet u welke mensen u bereikt en wat ze doen. Daar kunt u gebruik van maken bij de opbouw en inhoud van uw website of het gebruik van social media. Door data driven marketing zijn marketingcampagnes succesvoller dan ooit.

Doelgroep

U wilt uw kennis en kwaliteiten op het gebied van webanalytics vergroten. Bent u (online) marketeer, communicatieprofessional of webmaster, dan is dit programma perfect voor u.

Doel en opzet

U verdiept zich in webanalytics en de relevantie en toepassing hiervan voor uw bedrijf. U krijgt inzicht in de ontwikkelingen en mogelijkheden die dit biedt voor optimalisatie van online marketing. De opleiding is zeer praktijkgericht en wordt verzorgd door specialisten uit dit moderne vakgebied. U gaat aan de slag met opdrachten en cases, zodat u alles wat u leert, direct kunt toepassen. Daarnaast heeft u toegang tot onze overzichtelijke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren.

Vooropleiding

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Daarom wordt ervan uitgegaan dat u ten minste beschikt over HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft in dat geval niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt uitgaan van een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medecursisten en docenten.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau in samenwerking met onze businesspartner Hogeschool NCOI. U kunt deze opleiding mogelijk inbrengen als keuzeprogramma in diverse Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI. Zie Toelichting HBO Bachelor voor de voorwaarden.


Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Webanalytics

 • Eigenschappen van big data
 • Big-databronnen
 • Data-analyse
 • Datavisualisatie
 • Privacy en veiligheid
 • Social media metrics
 • Digital analytics

Vertaling naar marketingcampagnes

 • Businessmodel canvas
 • Nieuwe businessmodellen met big data
 • Data driven marketing
 • Customer experience
 • Marketing automation

Diploma

Deze opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Indien u deze opdracht met een voldoende afsluit, ontvangt u het diploma ‘HBO Web Analytics’ .


Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie e-Connect voor meer informatie).

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden


Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.090,-
Studiemateriaal: € 125,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.



Opleiding HBO Web Analytics


Niveau
HBO-opleidingen
Studiebelasting
3 maanden
Opleidings­variant
Dag, Avond, Zaterdag en E-learning


Onze website maakt gebruik van cookies.