HBO Social Media

Praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden


Niveau
HBO-opleidingen
Studiebelasting
3 maanden
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag, Avond, E-learning en Zaterdag

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken
Vraag een opleidingsadvies aan

Facebook, YouTube, Twitter, LinkedIn: social media hebben in hoog tempo de wereld veroverd. In dit programma wordt de impact hiervan op verschillende werkgebieden besproken. Wilt u zich verdiepen in het vakgebied van social media en de betekenis en mogelijkheden hiervan voor uw organisatie? Dan is dit korte programma een goede keuze. U leert in deze opleiding planmatig om te gaan met en sturing te geven aan het social-mediabeleid van uw organisatie.

Doelgroep

U wilt uw kennis en kwaliteiten op het gebied van social media vergroten. Bent u (online) marketeer, communicatieprofessional of verantwoordelijk voor social media binnen uw organisatie, dan is dit programma perfect voor u.

Doel en opzet

U besteedt in dit boeiende programma diepgaand aandacht aan alle facetten van social media en de relevantie hiervan voor de verschillende onderdelen van een bedrijf. U krijgt inzicht in de ontwikkelingen binnen social media en leert anticiperen op veranderingen. Ook organisatorische consequenties van social media en het delen van content komen aan bod.

Vooropleiding

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Daarom wordt ervan uitgegaan dat u ten minste beschikt over HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft in dat geval niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt uitgaan van een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medecursisten en docenten.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau in samenwerking met onze businesspartner Hogeschool NCOI. U kunt deze opleiding mogelijk inbrengen als keuzeprogramma in diverse Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI. Zie Toelichting HBO Bachelor voor de voorwaarden.


Studieprogramma

In dit programma wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

Social-mediatrends

 • Trends en ontwikkelingen in social media
 • Marketing van producten en diensten via social media
 • Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube, Instagram en Pinterest

Social-mediamanagement

 • Activeren social-mediaomgeving
 • Pr en reputatiemanagement via social media (webcare)

Social media binnen de organisatie

 • Social media monitoring tools
 • Responsive websites
 • Organisatorische consequenties

Mobile in marketing

 • Trends en ontwikkelingen in mobile
 • Mobile marketingcampagnes
 • Social media en mobile marketing

Diploma

Deze opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Indien u deze opdracht met een voldoende afsluit, ontvangt u het diploma ‘HBO Social Media’.


Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie voor meer informatie e-Connect).

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden


Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.090,-
Studiemateriaal: € 125,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.Opleiding HBO Social Media


Niveau
HBO-opleidingen
Studiebelasting
3 maanden
Vakgebieden
Opleidings­variant
Dag, Avond, Zaterdag en E-learning


Onze website maakt gebruik van cookies.