HBO Bachelor Communicatie specialisatie Marketingcommunicatie

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

HBO Bachelor Communicatie specialisatie Marketingcommunicatie

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Niveau

HBO Bacheloropleiding

Opleidings­variant

Vanaf prijs

€ 0,00

Studiebelasting

Download PDF

Download PDF

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Niveau

HBO Bacheloropleiding

Opleidings­variant

Vanaf prijs

€ 0,00

Studiebelasting

Download PDF

Download PDF

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De HBO Bachelor Communicatie specialisatie Marketingcommunicatie biedt je een uitdagend programma waarin je je specifiek ontwikkelt in marketingcommunicatie. Tijdens de opleiding ga je in op de trends in communicatie en het effect van nieuwe technologische ontwikkelingen. Zo besteed je aandacht aan storytelling, social media en de praktische toepassing hiervan aan de hand van strategisch communicatiemanagement. In de specialisatie verdiep je je extra in marketingcommunicatie, waarbij onder andere branding, mediaplanning en e-commerce worden behandeld. Na deze opleiding ben je de specialist op het gebied van marketingcommunicatie. Bovendien is deze opleiding officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dat garandeert een opleiding van hoge kwaliteit en een Bachelorgetuigschrift van hoge waarde op de arbeidsmarkt. De opleiding wordt uitgevoerd door Hogeschool NCOI, businesspartner van LECTRIC.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet.

Geen passende werkomgeving

Een van de pijlers in deze HBO Bachelor is dat je alles wat je leert ook in de praktijk succesvol kunt toepassen. Als je een baan hebt die aansluit op deze Bachelor, dan doe je die ervaring op in je eigen werk. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan de opleiding. Je loopt dan een halfjaar stage. Het is mogelijk om de stage te combineren met het afstuderen, maar je kunt ook eerder stage lopen.

Voor wie?

Je hebt een grote interesse in communicatie. Ook wil je je specialiseren op het gebied van marketingcommunicatie. Bovendien wil je graag een volledige Bachelorgraad behalen.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deze Bacheloropleiding volgen als je in het bezit bent van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Indien je niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kun je ook instromen met een 21+ toets. Je hebt je bijvoorbeeld ontwikkeld via werk of op een andere manier, waarmee je laat zien dat je de kwaliteiten hebt die nodig zijn voor een HBO Bachelor. Zie toelichting HBO Bachelor.

Doel en opzet

Dit Bachelorprogramma heeft een wettelijke duur van 4 jaar. De meeste studenten realiseren het programma in deze aangegeven tijd. Je kunt je studie versnellen en vertragen. Als je veel ervaring hebt, omdat je misschien ooit al een HBO-opleiding hebt gevolgd en eigenlijk al op HBO-niveau functioneert, dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstelling. Hierdoor kun je het programma versneld doorlopen. Denk je meer tijd nodig te hebben om dit Bachelorprogramma te volgen? Dan kun je door de praktische modulaire aanpak heel eenvoudig je studie vertragen. Als je langer studeert, betaal je geen extra kosten voor het programma. Je mag 6 jaar over de opleiding doen. Dat geeft jou alle ruimte.

Programma

In de eerste fase ga je aan de slag met de kernaspecten van communicatie. Zo leg je direct een stevige basis. In de tweede fase van de Bacheloropleiding volg je een verdiepingsprogramma op een hoger, strategisch niveau. Onder deskundige leiding van ervaren praktijkdocenten verdiep je je in thema’s als strategisch communicatiemanagement en social media. Daarna ga je aan de slag met je specialisatie Marketingcommunicatie. De specifieke opzet van de opleiding van NCOI maakt het mogelijk om meteen vanaf het eerste jaar je praktijkprogramma en eindopdracht te koppelen aan je specialisatie. Je volgt daarnaast een aantal specifieke modules waarin je je verdiept in marketingcommunicatie en de specifieke aspecten daarvan.

De verschillende onderwerpen die je tijdens de opleiding geleerd hebt, combineer je in je eindscriptie. Hiermee toon je je Bachelorniveau aan. Je kunt de eindscriptie ook weer direct laten aansluiten op je specialisatierichting. Ook is het mogelijk om dit onderzoek in je organisatie te doen. Tijdens het afstuderen krijg je persoonlijke begeleiding van een scriptiebegeleider die bekend is met jouw afstudeeronderwerp. Zo word je optimaal begeleid naar een succesvolle afsluiting van je opleiding.

Online leeromgeving

We maken gebruik van de meest actuele literatuur. Daarnaast heb je de beschikking over een moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die je voor de opleiding nodig hebt, met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je hier communiceren met je docent en medestudenten. Je zult merken hoe prettig dat werkt.

Praktische informatie en kosten

Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

Fase 1

 • Storytelling 8 EC
 • Marketingcommunicatie 8 EC
 • Corporate communicatie 8 EC
 • Management en organisatie 8 EC
 • Marketingmanagement 8 EC
 • Media en communicatie 8 EC
 • Eindopdracht 6 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC

Fase 2

 • Public relations en mediarelaties 8 EC
 • Online marketing 8 EC
 • Social media 8 EC
 • Strategisch communicatiemanagement 12 EC
 • Strategisch management 12 EC
 • Eindopdracht 6 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC

Fase 3

 • Effectief communiceren en beïnvloeden 12 EC
 • Adviesvaardigheden 12 EC
 • NIMA B Marketingcommunicatie 24 EC
 • Praktijkprogramma 12 EC

Fase 4

 • Praktijkprogramma 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC

Afstuderen

Je sluit de Bachelor af met een individuele fase waarin je een scriptie schrijft. Je kunt deze laten aansluiten op je specialisatierichting. Ook is het mogelijk om dit onderzoek in je organisatie te doen, zodat je het resultaat direct kunt gebruiken. Voorafgaand aan de scriptie vindt in 2 bijeenkomsten uitleg plaats over het afstuderen, zodat je goed bent voorbereid. Tijdens het afstuderen krijg je persoonlijke begeleiding van een scriptiebegeleider die ervaring heeft met jouw afstudeeronderwerp. Je wordt zo optimaal begeleid naar een succesvolle afsluiting van jouw opleiding.

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht. Je sluit de Bacheloropleiding af met een eindscriptie. Zo werk je op prettige wijze naar jouw Bachelorgraad.

Getuigschrift

Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Communicatie’ met de specialisatie Marketingcommunicatie als extra aantekening. Je mag dan de graad BA (Bachelor of Arts) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Daarmee ontvang je een officieel internationaal erkend Bachelorgetuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Dossiervorming: € 200,-

Cursusgeld: € 8.490,-

Studiemateriaal: € 1.790,-

Examenkosten: € 2.760,-

Competentieontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding: € 1.980,-

Afstuderen: € 1.490,-

Diplomering: € 500,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is.

U kunt deze opleiding ook in 3, 12 of 36 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

HBO Bachelor Communicatie specialisatie Marketingcommunicatie

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Niveau

HBO Bacheloropleiding

Opleidings­variant

Vanaf prijs

€ 0,00

Studiebelasting

Download PDF

Download PDF

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 7 604 880


Maandag t/m donderdag: 8:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 8:00 - 17:00 uur

Dubbeldeal weken

Profiteer van korting op LECTRIC-trainingen tijdens de
Dubbeldealweken! Bekijk snel de actie en schrijf je in.