Databaseanalyse voor Marketeers

Effectief analyseren voor marketing- en communicatiedoeleinden - 3 dagen


Niveau
Training
Studiebelasting
3 dagen
Opleidings­variant
Dag
Vanaf prijs
Volg deze training samen en ontvang beiden 50% korting! Schrijf je nu allebei in met kortingscode DUBBELDEAL. De actie loopt tot 30 april.

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken
Vraag een opleidingsadvies aan

U wilt graag zoveel mogelijk klantinformatie verzamelen voor uw organisatie. Maar hoe interpreteert u deze informatie? Met een goede analyse van uw database kunt u klantinformatie inzetten voor een betere marketing en communicatie. Deze training databaseanalyse gaat uitgebreid in op het gebruik van databases voor online marketingcampagnes, relatiebeheer en marketingintelligence. Kortom: een praktische training waarmee u direct aan de slag kunt.

Uw resultaat

 • U heeft inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van data
 • U kunt data analyseren en interpreteren
 • U weet uw eigen database te optimaliseren
 • U bent in staat om de kwaliteit van data te beoordelen
 • U kent de mogelijkheden van CRM

Doelgroep

Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met data-analyse voor marketing- en communicatiedoeleinden, bijvoorbeeld marketeers, communicatiemedewerkers en data-analisten.

Aanpak

De training is sterk praktijkgericht opgezet. U werkt zelf een aantal opdrachten uit, waarin u uw eigen database onderzoekt. U zult merken hoe prettig dat werkt en wat voor meerwaarde deze praktijkgerichte aanpak voor uw werkpraktijk heeft. Daarnaast heeft u toegang tot onze online leeromgeving. Hierin vindt u alle relevante informatie die u nodig heeft. Via de leeromgeving kunt u ook communiceren met uw medestudenten en trainer.

Permanente Educatie-punten (PE)

Op basis van deze LECRIC-training kunt u PE-punten verdienen binnen het e-Academy Register. 1 PE-punt staat gelijk aan 1 uur studie. Als u jaarlijks 30 PE-punten verzamelt, krijgt u de titel e-Academy Professional. Deze training biedt 18 PE-punten.
 

Big data: 5 strategieën die elke marketeer moet kennen


Studieprogramma

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Databaseanalyse

 • Databases en databronnen
 • Inzicht in mogelijkheden en beperkingen van data
 • Verrijken van uw data

Dataonderzoek

 • Onderzoeksmethodieken
 • Research: data tracking, communities en panels
 • Interne data, data-analyse en databasemarketing

Data en CRM

 • CRM-tools en randvoorwaarden
 • CRM-implementatie
 • Big data

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat ‘Databaseanalyse voor Marketeers’.


Duur

De training Databaseanalyse voor Marketeers duurt 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 1 week. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.

Wilt u Incompanytrajecten afnemen? Neem dan contact met ons op.

Startdatum Variant Dag Locatie
06-04-2018 Dag Vrijdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
06-04-2018 Dag Vrijdag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
06-04-2018 Dag Vrijdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
06-04-2018 Dag Vrijdag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
06-04-2018 Dag Vrijdag Zwolle
Startdatum Variant Dag Locatie
03-07-2018 Dag Dinsdag Amsterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
03-07-2018 Dag Dinsdag Eindhoven
Startdatum Variant Dag Locatie
03-07-2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Startdatum Variant Dag Locatie
03-07-2018 Dag Dinsdag Utrecht
Startdatum Variant Dag Locatie
03-07-2018 Dag Dinsdag Zwolle

Kosten

Trainingskosten € 1.485,-
Trainingsmateriaal € 75,-
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.723,50

Locatie- en arrangementskosten

Lectric regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze business partners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate Degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.


Professionals

Onze trainers zijn per definitie bevlogen topprofessionals. Ze zijn al jaren werkzaam in de wereld van online marketing en communicatie. Daardoor beschikken ze over een schat aan expertise en praktijkervaring, die ze op een inspirerende wijze met u delen. U kunt van hen aantrekkelijke en aansprekende lesstof, oefeningen en praktijkvoorbeelden verwachten. Dat geeft de training Databaseanalyse voor Marketeers een enorme toegevoegde waarde. Uiteraard volgen onze professionals de ontwikkelingen op hun – en uw – vakgebied op de voet. U bent daardoor altijd op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.


Training Databaseanalyse voor Marketeers


Niveau
Training
Studiebelasting
3 dagen
Opleidings­variant
Dag
Vanaf prijs


Onze website maakt gebruik van cookies.