UWV-team na training thuis in digitale communicatie

UWV wil meegaan in het veranderend mediaconsumentengedrag en heeft de ambitie om de digitale kanalen sterker in te zetten naast de traditionele vormen van klantcommunicatie. Het verantwoordelijke team Klantcommunicatie kon best wat ondersteuning gebruiken om op het voor hen nog redelijk onbekende digitale terrein thuis te raken. Bij LECTRIC volgden vijftien medewerkers daarom een jaar geleden de 3-daagse training Digitale dienstverlening & online marketing.

Docent Jonas Nouwen: “De training was opgebouwd uit drie hoofdonderdelen: online marketing, projectaansturing en social media en contentmanagement. Een op maat gesneden programma, waarin de vertaling naar de praktijk een belangrijke rol speelde.”

Het initiatief om de training bij LECTRIC te volgen was afkomstig van de betrokken teammanager Marlies Klooster. Zij zal er geen spijt van hebben gehad. Met de kennis waarmee de teamleden naar huis zijn gegaan konden ze direct uit de voeten. Zo zijn ze aan de slag gegaan met customer journeys en hebben ze de scrum-werkwijze toegepast.

Maar dat niet alleen. Jonas: “Ze zijn ook gesprekspartners op het digitale niveau geworden. Met andere collega’s die al over veel digitale kennis beschikken, konden ze meteen beter praten. Daarmee is ook het werkplezier, de werkbeleving toegenomen. Over LECTRIC waren ze heel lovend. Dit vanwege de kennis die ze in korte tijd hebben opgedaan. Bij deze drie dagen is het overigens niet gebleven. Onder het motto ‘learning on the job’ stap ik regelmatig bij de UWV-afdeling binnen om ze te coachen en bij te spijkeren. Ook dat wordt zeer gewaardeerd.”

Op zoek naar maatwerk?

Alle trainingen bieden we ook incompany aan. Hanny van Keulen helpt je graag verder. Neem contact met haar op via 06 26 236 207 of per e-mail.

Deel dit artikel

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 7 604 880


Maandag t/m vrijdag: 8:30 - 17:00 uur

Wellicht ook interessant

Interessante artikelen