Digital Academy helpt Essent op weg

Essent is met LECTRIC in zee gegaan om 60 van zijn medewerkers bij te spijkeren op het gebied van online marketing. Centraal stond het verbreden van hun kennis.

Voorheen hanteerde Essent verschillende online formules en waren zijn medewerkers heel specialistisch met één daarvan bezig. Daar is de energieleverancier van afgestapt en  heeft ervoor gekozen dat alle betrokken medewerkers op de hoogte moeten zijn van de laatste digitale ontwikkelingen, zodat iedereen een geïntegreerde campagne kan opzetten.

“Het doel was om alle medewerkers te voorzien van basiskennis op het gebied van internet, online marketing en social media”, vertelt docent Jonas Nouwen. “We hebben gewerkt met cases. Tijdens de training konden ze zelf aan de slag met een campagne. Heel praktijkgericht dus. Dat ging heel goed.”
Het effect was volgens Jonas duidelijk merkbaar. Zijn studenten raakten veel meer bewust van de beschikbare online kanalen en maakten snelle ontwikkelingen door. Ook kregen ze beter zicht op wat wel en wat nog niet goed gaat. Daardoor bleek dat het gunstig kan uitpakken om even uit het werk te stappen. Het nodigde uit tot reflectie.

Het was een vrij grote groep mensen met verschillende functies die aan de training heeft deelgenomen. Jonas: “Sommigen kenden elkaar, sommigen niet. Dat bleek een mooie gelegenheid te zijn om onderling ervaringen en kennis uit te wisselen. Mede daardoor heerste er tijdens de bijeenkomsten een heel positieve sfeer. Ook de reacties waren heel positief. Ik denk dat Essent zijn doelstelling heeft behaald.”

Op zoek naar maatwerk?

Alle trainingen bieden we ook incompany aan. Hanny van Keulen helpt je graag verder. Neem contact met haar op via 06 26 236 207 of per e-mail.

Deel dit artikel

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 7 604 880


Maandag t/m vrijdag: 8:30 - 17:00 uur

Wellicht ook interessant

Interessante artikelen