Cases - Meer dan een schrijfcursus - Provincie Noord Brabant

Cases - Meer dan een schrijfcursus - Provincie Noord Brabant

Ook bij de provincie Noord-Brabant is er steeds meer aandacht voor het web en er komt in de zomer van 2009 zelfs een nieuwe provinciale website. Daarom werd LECTRIC door de provincie ingeschakeld om een training Schrijven voor het Web te geven in het Brabantse provinciehuis. Maatwerk dus, waarbij LECTRIC ook een deel van de organisatie verzorgde.

Docent

Docent Sandra Blok van LECTRIC gaf de training en deed dat zeer goed. “Ze had haar zaakjes goed op orde, en wist heel goed waar ze het over had.”, zegt Hanneke Verkleij van de provincie. Om te vervolgen: ”Het was een heel duidelijke schrijfcursus, met voorbeelden van onze eigen site. Het viel op dat Sandra ook veel kennis had van onze organisatie. Want een berichtje schrijven, het na laten lezen en dan publiceren, zo werkt het helaas niet bij ons”. Wat ook goed viel, was de aandacht die werd besteed aan het vindbaar maken van teksten voor de zoekmachines.

Meer kennis

Ondanks het succes van de training was er toch behoefte aan nog meer kennis. Vooral om het draagvlak voor de site binnen de organisatie te vergroten. LECTRIC gaf daarom een extra presentatie die precies daarop inging. ”Een van de tips die voor mij een eyeopener was: voor het live gaan van de website eerst intern een versie laten testen. Dan haal je er ten eerste zo veel mogelijk foutjes uit en ten tweede kunnen veel meer collega’s zich van te voren identificeren met de site, waardoor het draagvlak groter wordt.”, zegt Verkleij enthousiast.

Handvaten

Maar LECTRIC doet meer in Brabant. Zo is er ook een collega van LECTRIC als technische man gedetacheerd op het provinciehuis. En waar dat allemaal toe leidt? Hanneke Verkleij nog een keer: ”Ik ben heel tevreden en heb een heel goed gevoel. LECTRIC levert echt goede handvaten. Maar we zijn er nog niet, dus we komen elkaar vast nog wel tegen!”.

Meer informatie?

Wilt u weten wat LECTRIC voor u kan betekenen? Neem contact op met één van onze organisatieadviseurs voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Dat kan via telefoon 035 – 760 48 90, of per e-mail via info@lectric.nl.