Cases - GGD - Hart voor Brabant

Cases - GGD - Hart voor Brabant

Vraagstelling

Per 1 januari 2005 zijn de intranetsites voor GGD Hart voor Brabant en GGD West-Brabant operationeel en vanaf maart 2005 zijn tevens de nieuwe websites (via www.ggdhvb.nl) actief. ‘Paperless office’ luidt de doelstelling van GGD Hart voor Brabant. Reden voor de organisatie om op zoek te gaan naar een geschikte training waarbij deze omslag - ook op het gebied van webteksten - vlekkeloos verloopt.

Doelstelling

Webteksten aantrekkelijk maken voor het algemene publiek: de lezer. Leden van de redactieraad enthousiasmeren en kennis laten maken met het schrijven van webteksten. Enerzijds medewerkers motiveren om teksten te gaan herstructureren en herschrijven en anderzijds de handvatten bieden waarmee ze dat zelf kunnen realiseren.

De training

Tien medewerkers volgden op locatie bij LECTRIC Internetopleidingen de training. Kern van de anderhalf dagdeel durende training: beeldschermteksten op een aantrekkelijke en goede manier brengen.

Resultaat

“De training is positief ontvangen en goed bevallen”, aldus Carian Cools, staffunctionaris communicatie en webmanager. “De meeste mensen hadden zoiets van ‘Ik heb nooit op deze manier naar teksten gekeken’. ‘Eye-openers’ in de vorm van overbodige woorden, ambtelijk en wollig taalgebruik achterwege laten, goed nadenken over een pakkende kop en bewustwording van krom taalgebruik. De deelnemers zijn nu op de hoogte van het belang van goede webteksten en kunnen korte en bondige teksten schrijven voor de website en het intranet. Daarnaast kunnen zij de rol van ambassadeur van het intranet vervullen. De gedegen voorbereiding van de trainingsopzet door LECTRIC heeft daar een goede bijdrage aan geleverd.”

Meer informatie?

Wilt u weten wat LECTRIC voor u kan betekenen? Neem contact op met één van onze organisatieadviseurs voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Dat kan via telefoon 035 – 760 48 90, of per e-mail via info@lectric.nl.