Cases - Fortis ASR - Online marketing

Cases - Fortis ASR - Online marketing

Introductie

Jan Willem Deloor - distributiemarketeer bij Fortis ASR - volgde in 2007 een op maat samengestelde online marketing training bij LECTRIC Internetopleidingen. Eerder doorliepen al diverse medewerkers van Fortis een training bij LECTRIC Internetopleidingen.

Als onderdeel van Fortis vinden particulieren en bedrijven bij Fortis ASR een compleet assortiment aan verzekeringen en financiële producten. Fortis ASR (Amev, Stad Rotterdam Verzekeringen en Woudsend Verzekeringen) is onderdeel van Fortis.

"Internet wint aan populariteit als het gaat om het oriënteren op en aanvragen van (eenvoudige) verzekeringsproducten. Voor assurantietussenpersonen is het daarom van belang om op een slimme manier online marketing in te zetten. De gevolgde training van LECTRIC Internetopleidingen helpt ze daar bij."

Vraagstelling

Hoe kunnen we meer theoretische kennis achter het fenomeen online marketing in het algemeen en zoekmachine marketing in het bijzonder opdoen en dat in de praktijk toepassen? Voor medewerkers van Fortis ASR, maar eventueel ook voor onze tussenpersonen.

Doelstelling

Gefundeerde kennismaking door de cursisten met de gevarieerde mogelijkheden op het gebied van online marketing. De training vormt een stimulans om het internet als aanvullend marketinginstrument in te zetten. De training bevordert dit middels voorbeelden die hun succes hebben bewezen.

De training

Focus van de eendaagse training lag op online marketing met een uitsplitsing naar diverse onderwerpen. "Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden is bijvoorbeeld getoond hoe zoekmachine marketing werkt met als resultaat hoger te worden afgetiteld in Google".

Verdere cursusinhoud: online marketing mix, instrumenten voor online marketingcampagnes, praktijkgericht online succes, de marketingmix in zijn geheel, de waarde van Google AdWords, virale campagnes, blogs, microwebsites, hulpmiddelen op het web, het onderscheid tussen zoekmachine marketing en zoekmachine optimalisatie en e-mailmarketing.

Resultaat

"De basisbeginselen van zoekmachine marketing en zoekmachine optimalisatie waren reeds bekend, maar in de training heb ik veel bijgeleerd en interessante inzichten opgedaan. In mijn dagelijkse werkzaamheden kom ik vaak onderwerpen tegen die tijdens de training zijn behandeld. Ik heb zodoende veel baat bij de training van LECTRIC Internetopleidingen."