Cases - Allround webredacteur

Cases - Allround webredacteur

Erwin Wondergem is webmaster voor zeeland.nl en aanverwante websites. Zijn coördinerende taak richt zich vooral op werkzaamheden van het cluster digitale media en het adviseren van het college op dat gebied. Het cluster houdt zich met name bezig met de web- en eindredactie van de diverse sites die het provinciaal bestuur heeft gelanceerd waaronder zeeland.nl, een jongerensite en een site over externe veiligheid. Zeeland.nl verwelkomt maandelijks tussen de 150.000 en 200.000 unieke bezoekers.

Vraagstelling

"Aan de hand van het programmaboek van LECTRIC Internetopleidingen hebben we een cursus die het meest is toegespitst op onze vraagstelling als basis genomen. Vervolgens hebben we samen met LECTRIC - kijkend naar andere cursussen - een aantal extra doelstellingen benoemd. De oorspronkelijke vraagstelling luidde om een training aan te bieden die niet louter schrijven voor het web zou behandelen. De leergang moest de redacteuren tevens op weg helpen bij het bouwen van een website, de opbouw van redactiestructuur toonbaar maken en interviewtechnieken bijbrengen. Kortom, allerlei praktische zaken die zich rondom het beheren van websites afspelen."

Doelstelling

"Het verbeteren van de informatievoorziening voor de klanten oftewel de bezoekers van onze websites. Dat zijn over het algemeen burgers, bedrijven, overheden en organisaties. Onze informatievoorziening is veelal niet voldoende toegespitst op de doelgroepen. Er is nogal een verschil in hoe mensen worden aangesproken en hoe de informatie is gestructureerd. Doel was om daar een duidelijke lijn in te brengen zodat er in ieder geval eenduidigheid wordt gecreëerd in de aangeboden informatie die meer gericht op de doelgroep kan worden gecommuniceerd."

De training

De leergang allround webredacteur van LECTRIC Internetopleidingen is toegespitst op de werkzaamheden van de medewerkers van het cluster digitale media van de provincie Zeeland. De vijfdaagse training op maat kende telkens een dagdeel theorie afgewisseld met een dagdeel praktijk. Het programma is broksgewijs opgebouwd vanaf de basis: wat is internet, hoe schrijf je voor het medium, interviewtechnieken en feedback geven op basis van resultaten.

Resultaat

"De medewerkers zijn nu een stuk bewuster bezig met het voeren van de eindredactie op de teksten. Ze kunnen aanpassingen beter onderbouwen en gaan zelf eerder achter verdere content aan. Ook de overige doelstellingen die we voor ogen hadden, zijn gerealiseerd."

Meer informatie?

Wilt u weten wat LECTRIC voor u kan betekenen? Neem contact op met één van onze organisatieadviseurs voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Dat kan via telefoon 035 – 760 48 90, of per e-mail, via info@lectric.nl.